Noutati

Vă rugăm să consultați documentul atașat.
Vă rugăm să consultați documentul atașat.
Pentru vizualizarea rezultatului vă rugăm să consultați fișierul atașat.
Institutul de Cercetare a Calității Vieții din București organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale vacante de contabil șef. Vă rugăm să...
Joi, 10 mai, ora 11:00, sala 2374, vom organiza o dezbatere pe marginea noii cărți a lui Norbert Petrovici ”Zona urbană. O economie politică a socialismului românesc”, apărută în...
Vă rugăm să consultați documentele atașate pentru rezultate.
Vă rugăm să consultați documentele atașate pentru rezultatele finale după contestații.
Vă invităm să fiți parte a unui sondaj adresat celor care lucrează și de acasă. Vă rugăm să completați un scurt chestionar (17 minute) și să ne trimiteți o fotografie (sau mai multe) înfățișând...
Vă rugăm să consultați documentele atașate pentru rezultate. *NOU: Erata anunt rezultate finale CS II. Va rugam sa consultați fișierul atașat.
Vă rugăm să consultați documentele atașate pentru rezultate. Calendarul desfășurării concursului este următorul: 1 post cercetător științific, 3 posturi cercetător știintific III, 2 posturi...

Utilizator

Despre noi

Institutul a fost înființat prin Hotărâre de Guvern pe 2 ianuarie 1990 ca membru al Institutului Național de Cercetări Economice. La începutul anilor 1990, înființarea unui institut dedicat politicilor sociale a fost un lucru necesar, în fața perioadei de tranziție care se prefigura. ICCV face parte din rețeaua de cercetare a Academiei Române, fiind atât unul din institutele cu tradiție la nivel național cât și o organizație modernă, care a căutat mereu să vină cu soluții în domeniul social, aferente diferitelor perioade paracurse de România din 1990 până în prezent.

 

Cei 25 de ani tranziție au oferit instututului o șansă specială pe care am încercat să o valorificăm: să contribuim ca institut de cercetare la reconstrucția societății românești. După 25 de ani, ICCV este astăzi un institut de cercetare modern, implicat în proiecte derulate la nivel național, european și internațional, care și-a păstrat însă misiunea inițială de a elabora diagnoze și răspunsuri adecvate de politici sociale, în folosul public, al partenerilor din sectorul guvernamental și neguvernamental, care pot implementa aceste politici.

 

Avantajul comparativ al ICCV îl reprezintă corpul de cercetători profesioniști, unii dintre ei fiind personalități recunoscute la nivelul cercetării europene sau naționale, la nivel academic, al pozițiilor reprezentare ocupate la nivel guvernamental sau în cadrul organizațiilor neguvernamentale. Cu un colectiv format din peste 50 de cercetători științifici și asistenți de cercetare, doctori sau doctoranzi în sociologie, ICCV este unul din cele mai mari institute de cercetare în domeniul social din România.

 

Pe lângă vocaţia sa de cercetare ştiinţifică fundamentală, ICCV şi-a asumat responsabilitatea de a contribui activ la dezvoltarea societăţii româneşti, prin acordarea de consultanţă de specialitate actorilor politici, prin contribuţia sa la dezvoltarea instituţională din România şi la elaborarea legislaţiei în domeniul social.

 

Implicarea în elaborarea cadrului strategic de politici publice din domeniul social, inclusiv în elaborarea legislației naționale în domeniul social, a fost concretizată în documente precum Strategia și Planul Național Anti-Sărăcie și Promovare a Incluziunii Sociale, Joint Inclusion Memorandum  - document strategic de țară pentru incluziunea socială, elaborat de Guvernul României împreună cu Comisia Europeană, pachetul de legi privind sistemul muncii și relațiilor de muncă, legea ajutorului social și venitului minim, legea sistemului național de asistență socială, legea învățământului – capitolul prinvind învățământul universitar etc.

 

ICCV şi cercetătorii săi realizează anual numeroase studii şi cercetări în domeniul ştiinţelor sociale. Pentru lista materialelor publicate, care este actualizată permanent, poate fi consultată pagina Publicaţii, acestea fiind disponibile în format electronic.

 

ICCV este membru al  European Consortium for Sociological Research (ECSR). 

 

Director: prof. dr. Cătălin Zamfir

Director adjunct: prof. dr. Ioan Mărginean


Expertiza
Expertiza
Expertiza
Cele mai descarcate
materiale de pe site
Expertiza
Publicistica sociologica
romaneasca dupa 1944
Expertiza
Biblioteca sociologica
virtuala